open-navfaktor-logo
search
Sud odlučuje
Đoković ovo sigurno želi izbjeći: Ako žalba bude odbijena, čeka ga žestoka kazna
Novaku Đokoviću odbijena je viza za ulazak u Australiju.
08.01.2022. u 20:01
get url
text

On je stigao u Melbourne s namjerom da nastupi na prvom Grand Slamu sezone Australian Openu, ali je na aerodromu pritvoren, a poslije i prebačen u jedan migrantski hotel.

Đoković, koji nije vakcinisan protiv koronavirusa, žalio se na odluku i sada čeka šta će reći nadležni sud.

Danas su isplivale nove informacije koje nikako ne idu na ruku najboljeg tenisera svijeta. Ukoliko bi sud odbio Đokovićevu žalbu i teniser bude deportovan nazad na tlo svoje zemlje, Novak bi u tom slučaju dobio žestoku zabranu.

Naime, on ne bi mogao da kroči na tlo Australiju u trajanju od tri godine, a što bi na kraju krajeva značilo i to da Đoković ne bi mogao da nastupi na prvom Grand slamu u sezoni, koji je devet puta osvajao, čak do 2025. godine.

- Osoba kojoj je viza otkazana može da bude pod zabranom u periodu od tri godine da joj se izda makar i privremena viza. Period izuzeća će biti razmatran kao dio bilo koje nove aplikacije za vizu i može da bude odbačena u izvjesnim okolnostima, sa naglaskom da se svaki slučaj sagledava sa svojim posebnim odlikama - saopćeno je AP-u iz Pogranične službe Australije, a prenosi B92.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.