open-navfaktor-logo
search
Adria Tour
Đoković najavio humanitarni turnir: Beograd i Zadar sigurni, BiH još nije potvrđena
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković danas je u Beogradu najavio regionalni humanitarni turnir "Adria Tour", koji bi trebalo da bude održan u pet gradova regiona od 13. juna do 5. jula.
25.05.2020. u 16:38
get url
text

Kako je precizirao na konferenciji na medije, za sada je sigurno da će "jadranska turneja" biti održana 13. i 14. juna na šljaci u Beogradu, kao i Zadru 20. i 21. juna, a još je neizvjesno da li će ovaj turnir biti održan u Crnoj Gori 27. i 28. juna i u Banjoj Luci 3. i 4. jula.

Završnica turnira trebalo bi da bude u Sarajevu 5. jula kada bi Novak Đoković trebalo da igra egzibicioni meč s Damirom Džumhurom.

- Ja sam veoma uzbuđen i radostan što ću imati priliku da igram prije svega ovde pred domaćom publikom u Beogradu, ali i što ću putovati po regionu - naveo je on.

Najbolji teniser svijeta je kazao da je sto posto sigurno da će se Beograd i Zadar održati, dok Crna Gora i Bosna i Hercegovina "još nisu sto posto potvrđene", ali se radi na tome da se turnir i tamo dogodi.

Đoković je najavio da je za sada sigurno da će na turniru u Beogradu učestvovati svjetski teniseri Alexander Zverev, Grigor Dimitrov i Dominic Thiem.

- Nadam se da će do tog 13. juna se neke regulacije i pravila izmijeniti pa ćemo možda imati mogućnost da imamo i publiku, to je još neizvjesno i mi moramo da pratimo i da poštujemo te zakonske regulacije - dodao je on.

- Još pregovaram s nekoliko internacionalnih imena, kao i s nacionalnim imenima, cijeli tim ćemo objaviti u narednom periodu - rekao je Đoković.

Prema njegovim riječima, svi prihodi od turnira će ići za humanitarne projekte širom regiona, među kojima i fondacija "Novak Đoković", a svjetski teniseri koji budu dolazili moći će da izaberu u koje organizacije će dati donacije. 

- Ova godina je jedinstvena prilika. Ja sam na vrhuncu svoje karijere i imam izuzetno veliku želju da ovo sve prođe na pravi način. Sve je poteklo iz te želje da ja mogu da igram i u Beogradu i u Hrvatskoj i u Bosni i Hercegovini i nadam se da imam i publiku i svi radimo ka tom plemenitom cilju - zaključio je Đoković.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.