open-navfaktor-logo
search
Prvi igrač svijeta
Đoković deveti put u polufinalu Wimbledona
Đoković će u svom devetom wimbledonskom polufinalu, a 36. na Grand Slam turnirima, igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta
10.07.2019. u 17:19
get url
text

Branioc naslova u Wimbledonu i prvi teniser svijeta Novak Đoković deveti put u karijeri plasirao se u polufinale trećeg Grand Slam turnira u sezoni svladavši u četvrtfinalu Belgijca Davida Goffina sa 6:4, 6:0, 6:2 za jedan sat i 57 minuta igre.

Bio je to sedmi dvoboj ove dvojice tenisera i šesti trijumf Đokovića koji je stigao do 70. pobjede u All England Clubu.

Đoković je na počeku meča spašavao break-lopte u trećem gemu, a Goffin je prvi došao do breaka za vodstvo 3:4. No odmah je uzvratio Đoković za izjednačenje na 4:4, a onda je drugim breakom zaredom sa 6:4 osvojio prvi set. Nije tu stao nego je osvojio čak 10 gemova zaredom, pa je kroz drugu dionicu projurio sa 6:0, a Belgijac je uzeo gem tek za izjednačenje na 1:1 u trećem setu. Srbijanski teniser je još jednim oduzetim servisom poveo s 3:1, a kad je u sljedećem gemu spasio dvije break-lopte i poveo 4:1 i trasirao sebi put ka pobjedi, koju je potvrdio još jednim oduzetim servisom u osmom gemu.

Đoković će u svom devetom wimbledonskom polufinalu, a 36. na Grand Slam turnirima, igrati protiv Španca Roberta Bautiste Aguta, kojem je ovo prvi plasman u polufinale na bilo kojem od četiri najveća turnira.

Polufinalni dvoboji u konkurenciji tenisera na rasporedu su u petak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.