open-navfaktor-logo
search
Wimbledon
Đoković će braniti naslov prvaka, pitanje je samo protiv koga
Đoković se izborio za šansu da osvoji peti naslov na Wimbledonu u svom šestom nastupu u finalu
12.07.2019. u 17:00
get url
text

Prvi teniser svijeta i branilac titule na Wimbledonu Novak Đokovića plasirao se u finale ovogodišnjeg izdanja All England Cluba nakon što je sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:3, 6:2) u setovima savladao Roberta Bautista-Aguta.

Srbijanski igrač je prvi set prilično lako riješio u svoju korist sa 6:2 i to poslije 37 minuta igre. Deset minuta više trajao je drugi set u kojem je 31-godišnji Španac, koji trenutno zuazima 22. mjesto na ATP listi, izjednačio rezultat na 1:1.

Treći set odlučen je u šestom gemu u kojem je Novak napravio jedini break na utakmici, da bi već u narednoj igri spašavao dvije break lopte koje je imao njegov protivnik. Ipak, Đoković je uspio potvrditi prethodni break, a ovu prednost zadržao je do kraja trećeg seta u kojem je slavio 6:3.

Četvrti set počeo je s tri break prilike koje Đoković nije uspio iskoristiti. Ipak, nakon što je prvi gem na svoj servis riješio u svoju korist, Đoković je u narednoj igri oduzeo servis protivniku u poveo s 2:1.

Đoković je osvojio i naredna dva gema i poveo s 4:1, a bilo je teško očekivati da će Španac uspijeti sustići Srbijanca, makar prema igri koju je prikazivao u tim trenucima susreta. Ostatak meča bio je skoro puka formalnost u kojoj je Đoković tek poslije pet meč lopti potvrdio plasman u finale, gdje u novom teniskom klasiku čeka pobjednika iz još jednog meča koji nosi taj epitet između Rogera Federera i Rafaela Nadala.

Osim što će biti u prilici da brani šampionsku titulu, Đoković se ujedno izborio za šansu da osvoji peti naslov na Wimbledonu u svom šestom nastupu u finalu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.