open-navfaktor-logo
search
Veliki interes
Dok u Budvi kukaju zbog loše sezone, u Neumu se traži krevet više, uskoro stopostotna popunjenost
Za razliku od turističkih radnika u Crnoj Gori, posebno u Budvi, njihove kolege u Neumu su više nego zadovoljne dosadašnjom sezonom.
24.07.2022. u 07:58
get url
text

Već danima mediji u regionu pišu da Crna Gora ima lošu turističku sezonu. Kao glavni razlog navodi se nedostatak gostiju iz Rusije i Ukrajine, ali i iz regije. U Budvi tako odmara 32 posto gostiju manje nego prošle godine u istom periodu.

Branimir Butigan, predsjednik Udruženja hotelijera Neum, ističe da su zadovoljni predsezonom, ali i dosadašnjim dijelom sezone.

- U toku je špica sezone i svi radimo u punom pogonu. Gostiju ima i to nas sve raduje. Kolege iz Crne Gore se žale na popunjenost, ali mi u Neumu nemamo tih problema. Crna Gora ovisi o tržištima koja su sada u krizi, Rusiji i Ukrajini. Previše su se oslanjali na njih i to im se sada vratilo. Kod nas je kombinacija domaćih gostiju, dijaspore i stranih turista. Najviše imamo gostiju iz Poljske, Francuske, Njemačke i Srbije. Mi imamo razloga da budemo zadovoljni dosadašnjim rezultatima. Popunjenost je od 90 do 100 posto. Već sada se traži krevet više u Neumu – kazao je za Faktor Branimir Butigan.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.