open-navfaktor-logo
search
Folklor iz FSBiH
Dok su "šefovi" raspravljali o Milošu Gigoviću on sudio Premijer ligu i svirao penal za Krupu
Tresla se gora, rodio se miš.
09.03.2023. u 18:58
get url
text

Upravo tako bi se mogla opisati situacija kojoj smo svjedočili prethodnih dana, a u kojoj su glavnu ulogu imali Fudbalski savez Bosne i Hercegovine i Miloš Gigović, kontroverzni sudija iz Bosanske Gradiške.

VEZANI TEKST - Gigović od kontrolora Kulovića dobio ocjenu 8.4, hoće li biti kažnjen?

Arbitar koji je za svoja (ne)djela u prošlosti nagrađen FIFA značkom dospio je u centar pažnje sportske javnosti naše zemlje i okruženja u subotu na utakmici Leotar - Igman 1:1. Gigović je pokazao dva crvena kartona gostima iz Konjica, a uz to dosudio je i dva jedanaesterca za domaće (drugi u 93. minuti).

Ipak, napadač Haris Handžić je realizovao samo jedan, pa je meč završen podjelom bodova.

Odmah nakon utakmice pojedini mediji najavili su ekspresnu reakciju Komiteta za sudije i suđenje u kojem glavnu riječ vode Robert Zrilić, Hrvoje Turudić i Elmir Pilav. Međutim, već sutradan bilo je jasno da od zasjedanja nema ništa i da je to bio samo "folklor za široki narodne mase", kao što bi rekao pokojni Ćiro Blažević.

Sudijski šefovi zasjedali su tek danas, a najkraći opis njihove odluke mogao bi glasiti kako je "odlučeno da ništa nije odlučeno". Konkretno, Gigović nije kažnjen, a pojedini mediji objavili su da je od Seada Kulovića, kontrolora suđenja meča u Trabinju, dobio skoro odličnu ocjenu 8.4!

VEZANI TEKST - Novi snimci: Pogledajte lakrdiju u režiji nonšalantnog Miloša Gigovića

Da stvar bude banalnija, u vrijeme dok je su "sudijski autoriteti" raspravljali o njegovoj arbitraži u Trebinju, on je sudio meč Premijer lige BiH!

Kako se može vidjeti u sistemu Comet sudija Gigović dijelio je pravdu na meču 16. kola Premijer omladinske lige BiH U-19 između Krupe i Širokog Brijega. Domnaći su nakon preokreta slavili sa 4:2, a kontroverzni sudija je i u ovom meču dosudio jedanaesterac za domaće.

Široki Brijeg je poveo u 15. minuti preko Gojka Jelića, a Krupa je izjednačila golom u 18. minuta iz jedanaesterca (Kristijan Penić). Vuk Marić je u 24. minuti pogodio za vodstvo Krupe, a na 3:1 povisio je David Gavrić u 65. minuti. Široki je smanjio dvije minute kasnije golom Ivana Zubca, a konačnih 4:2 postavio je Kristijan Penić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.