open-navfaktor-logo
search
Pregovori u toku
Dogovor Rome i Intera o razmjeni Džeko - Sanchez ovisi samo o jednoj stvari
U italijanskim medijima danas se pojavila informacija da bi u finišu zimskog prijelaznog roka Roma i Inter mogli dogovoriti razmjenu igrača u kojoj bi učestvovali Edin Džeko i Alexis Sanchez.
28.01.2021. u 19:12
get url
text

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio na svom Twitteru profilu objavio je da je u toku sastanak između funkcionera dva kluba.

VEZANI TEKST - Inter se ponovo uključio u borbu za Edina Džeku

Na Olimpicu se očito žele riješiti jednog od najboljih strijelaca u historiji svog kluba koji se našao u nemilosti portugalskog trenera Paula Fonsece, dok su s druge strane u Interu itekako zainteresovani za igrača koji se ne tako davno nalazio visoko na listi želja Antonija Contea.

Iako obojica fudbalera imaju identične plaće na godišnjem nivou (7,5 miliona eura), čini se da bi određene finansijske "beneficije" mogle spriječiti dogovor između dva tima, a problem je poreskim olakšicama s obzirom da one iznose 50% za Sancheza, ali ne i za Džeku.

Kako tvrde Sportitalia i La Gazzetta dello Sport, Inter će pristati na dogovor samo ukoliko ne budu imali bilo kakvih dodatnih finansijskih izdataka, što će očito biti jedini preduvjet milanskog tima. Hoće li Roma na njega pristati, ostaje da se vidi.

Više izvora takođe navodi mogućnost dogovora o šestomjesečnoj posudbi bez opcije ugovora na kraju isteka posudbe.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.