open-navfaktor-logo
search
Vijećnik laburista
Đogić uputio reakciju: Fikret Abdić ne opstruira rad Općinskog vijeća
Amir Đogić, šef Kluba vijećnika Laburističke stranke u Općinskom vijeću Općine Velika Kladuša, reagirao je na izjavu Amira Purića, predsjednika Općinskog odbora Naše stranke Velika Kladuša.
28.02.2023. u 10:39
get url
text
Amir Đogić

VEZANI TEKST - I vijećnik i direktor javnog preduzeća: Đogić kaže da nije u sukobu interesa iako je zakon propisao nespojive funkcije

U tekstu o mogućem sukobu interesa te nespojivosti funkcija koje ima Đogić, s obzirom na to da je i vijećnik i direktor Javnog komunalnog uslužnog preduzeća Komunalije Velika Kladuša, podsjetili smo da je Purić nedavno ukazao na Đogića govoreći o problemima u Općinskom vijeću Velike Kladuše i opstrukcijama načelnika Fikreta Abdića.

Između ostalog je istakao kako Programom zajedničke komunalne potrošnje, s kojim nije bila saglasna većina u Općinskom vijeću, Abdić prebacuje 2,6 miliona KM za Komunalije čiji je direktor ujedno šef Kluba vijećnika Abdićeve Laburističke stranke.

Na ovo je reagirao Đogić uputivši, kako je naveo, demantij. 

- Istina je da Amir Purić ima lični problem sa sobom jer nije izabran od biračkog tijela i izborne jedinice iz koje dolazi na što sam kao vijećnik ukazao. Izabran je putem političke trgovine tj. putem kompenzacione liste u Parlament Federacije BiH, od tad nije više vijećnik Općinskog vijeća Velika Kladuša - napisao je Đogić.

Tvrdi da Abdić ne opstruira rad Općinskog vijeća Općine Velika Kladuša.

- Rad Općinskog vijeća opstruiraju vijećnici svojim nedolaskom na sjednice Općinskog vijeća, pa tako i vijećnici njihove stranke (Naša stranka, op. a.) čiji je Amir Purić član, čime se blokira legalan i legitiman rad Vijeća. Institucija općinskog načelnika nije blokirana niti blokira rad Općinskog vijeća – naveo je Đogić.

- Općinski načelnik ne prebacuje 2,6 miliona KM JKUP Komunalije d.o.o. Velika Kladuša nego kao naredbodavac budžeta ima obavezu plaćanja računa za izvršene usluge i radove, shodno Programu ZKP-a koji se donosi prema Zakonu o komunalnim djelatnostima USK, prema javnom preduzeću koje te radove uredno izvršava. Plaćanje se vrši putem fakture u kojoj su sadržani dokazi o izvršenim radovima, iznos fakture ovisi o obimu izvršenih radova.

Bitno je da se izvršavaju odluke Vijeća i da Amir Purić kao totalni anonimus želi na sebe skrenuti pažnju te se kači na ime Fikreta Abdića. Karakteristika je to ljudi koji imaju problem s identitetom – napisao je Đogić u reakciji.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.