open-navfaktor-logo
search
Novi Meksiko
Događaj koji je potresao Hollywood: Porodica ubijene snimateljice tužila Aleca Baldwina
Porodica snimateljice, koju je Alec Baldwin nehotice ubio na snimanju filma "Rust", tužila je američkog glumca i tražit će "znatnu" odštetu zbog njene smrti.
16.02.2022. u 08:51
get url
text

Baldwin je na snimanju tog niskobudžetnog vesterna vježbao scenu s revolverom i ispucao pravi metak u snimateljicu Halynu Hutchins koja je nedugo potom umrla, piše CNN.

Advokat Brian Panish, koji predstavlja njenog supruga Matthewa i sina Androsa, tvrdi da je "rezanje troškova i nemarno ponašanje" Baldwina i ostalih producenata "Rusta" uzrokovalo tragediju.

Sudu je podnio popis s "najmanje 15 industrijskih standarda" koje producenti nisu poštovali na setu filma. Među njima je korištenje bojevih metaka, manjak kvalificiranih oružara na setu i manjak zaštitne opreme za filmsku ekipu.

Panish tvrdi i da je Baldwin odbio obuku o potezanju revolvera iz futrole. Tužba je podnijeta na sudu u Novom Meksiku gdje se dogodio incident.

Na pitanje novinara o tome kakvu će odštetu tražiti porodica, Panish je odgovorio:

- Znatnu. Halyna Hutchins je zaslužila živjeti, a tuženi su imali moć da spriječe njenu smrt - rekao je Panish.

U tužbi se tvrdi da su producenti umjesto toga odlučili štedjeti na sigurnosnim mjerama iako su ljudski životi bili u pitanju i ignorirali niz primjedbi na kršenje sigurnosnih standarda.

Tužba porodice Hutchins posljednja je u nizu građanskih parnica koje su posljedica kobne pucnjave koja je uzdrmala Hollywood i potaknula pozive da se oružje trajno zabrani na setovima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.