- U Centralnoj banci BiH ima 400 miliona eura više nego što imamo emisiju. Predlažem Izmjene zakona o Centralnoj banci BiH koji će dozvoliti da se domaćim vrijednosnim papirima može trgovati na bh. tržištu.

- Da od ovih 400 miliona bude doznačeno ili prodato entitetima sa jednim ciljem, a to je formiranje robnih rezervi. Treba hitno djelovati, ja ću predložiti da se izmijeni ovaj zakon i dobit ćemo novac sa pokrićem i da osiguramo robne rezerve. Pokrećem inicijativu koja je u skladu sa evropskim propisima i ne ugrožava ugovor o stabilizaciji - poručio je Dodik, čelnik Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Pored toga, Dodik je ponovio da BiH treba ostati neutralna kada su u pitanju odnosi Rusije i Ukrajine. Istakao je da će biti protiv mogućnosti da se BiH priključi Zapadu u sankcijama protiv Moskve zbog priznavanja ukrajinskih regija Donjecka i Luganska.

Također, Dodik je optužio je članove Srpske demokratske stranke koji su visokorangirani da su sarađivali s kriminalcima, a lidera ove partije Mirka Šarovića da je blizak s Đorđem Ždralom.