Predsjedništvo BiH

Dodikov savjetnik Reljić: Stigao nam je materijal pod nazivom ANP

Objavljeno: 14.08.2019. u 12:25

Da bismo razgovarali o nekoj materiji, mora da dođe prijedlog, mora da dođe ANP u kabinete, kaže Dodikov savjetnik

FOTO: Kemal Softić

Savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika za ustavno-pravna pitanja Dragoljub Reljić potvrdio je danas da je u Dodikov kabinet jutros u 9.30 sati stigao materijal pod nazivom ANP, te da u izjavi medijima želi otkloniti dileme u vezi sa predstojećim sjednicama Predsjedništva Bosne i Hercegovine. 

Kako prenosi N1, Reljić je pojasnio da je materijal stigao iz kabineta Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH. 

-Da bismo razgovarali o nekoj materiji, mora da dođe prijedlog, mora da dođe ANP u kabinete. Ja sam jedan dokument koji nosi taj naziv dobio u 9.30. U njemu na naslovnoj strani piše august 2018. Ne piše ko ga je poslao, ne piše da li je Komisija za NATO integracioni proces, ne stoji Vijeće ministara. Ne može tek tako doći. Rekli su mi da je to došlo iz kabineta gospodina Komšića - pojasnio je Reljić.

On je govorio i o Poslovniku prema kojem predsjedavajući formira dnevni red.

- Osmog augusta smo uputili zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva s jednom tačkom - glasanje o imenovanju mandatara za sastavljanje novog saziva Vijeća ministara. Tu sjednicu je zakazao predsjedavajući Željko Komšić. Što se tiče redovne sjednice, po našem poslovniku Predsjedništva, predsjedavajući formira dnevni red i odlučuje o sadržaju tačaka - kazao je Reljić.

Dodao je da predsjedavajući određuje raspored tačaka dnevnog reda i koje će tačke biti na dnevnom radu.

- Po Poslovniku imamo obavezu da prije sjednice imamo konsultacije i tada ćemo definitivno utvrditi koje će tačke biti na dnevnom redu. To je nešto što je po meni veoma bitno da bismo izbjegli bilo kakve komentare i priče i pričice koje su se pojavile - kako se neko s nekim dogovara i u smislu neke trgovine - kazao je Reljić.

-Bitno je da se razjasne nejasnoće, da pripremimo sjednicu najbolje i u skladu sa zakonom i Ustavom da prođe, a što ne bude, da se traže načini - izjavio je on.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije