open-navfaktor-logo
search
Samoproglašeni ekspert
Dodikov analitičar Galijašević zabrinut za RS, "opleo" po Vučiću: Legalizovao Schmidta, izdaje svaki dan
- Otvoreni Balkan znači: ukinut ćemo vam carine i kompenzirati to što nećete nikada ući u EU, a vi ćete zauzvrat žrtvovati Srbe iz Crne Gore da ih mi montenegrišemo, dat ćete i Srbe iz Bosne i Hercegovine onako kako su dati Srbi iz Hrvatske i na kraju ćete predati Kosovo - ovo je za Srpski radio Čikago izjavio Dževad Galijašević, jedan od onih analitičara, odnosno, kako su ga prozvali, "eksperata za sigurnost, islamski ekstremizam i teroririzam", koji je, kako se tvrdi na platnom spisku režima Milorada Dodika. 
19.06.2022. u 11:07
get url
text

- Ljudi mi ovdje često kažu: znaš, Galijaševiću, mi često čujemo priču kako će Vučić izdati, ali on ne izdaje; već dugo čujemo priču da će izdati, a on ne izdaje. To je privid, to je loša procjena, jer on izdaje svaki dan – stvarajući uvjete da se izgubi Kosovo. Briselski sprazum je bio izdaja – ZSO nije formirana kao politička zajednica. Izdaja je kada date državnu granicu Šiptarima da vode. Izdaja je kada im date sigurnost i odbranu. Vučić je, dakle, kao miš grickao državnost i suverenost Srbije na Kosovu stvarajući uvjete u kojima se on više ništa neće pitati - kazao je Galijašević, koji je vjerovatno dobio nalog da priprema "rafalnu paljbu" na predsjednika Srbije, tumači RTVBN i dodaje: Ako se zna za koga radi, onda nije teško otkriti iz čije glave Galijašević govori i kakve poruke šalje.

Gostujući u programu pomenutog radija, Galijašević je optužio Aleksandra Vučića da je "učinio sve da se Srbija ne pita u Crnoj Gori jer su napravljeni dogovori sa Milom Đukanovićem da se pravi 'Beograd na vodi', a da se žrtvuju Srbi u Crnoj Gori. Pitajte Andriju Mandića i Kneževića da li se osjećaju izigrani i oni i Bečić jer su odbačene tri srpske stranke dok Crna Gora zatvara nebo nad Srbijom. Da li razumiju situaciju u kojoj se nalaze – izolovani?"

On dalje obrazlaže:

- Srbija nema mora, a Albanija izlazi na dva mora. Zato je Crna Gora strateško pitanje izlaska Srbije u svijet, a Srbi u Crnoj Gori su borci za tu stratešku dubinu i strateški značaj Srbije. Isto kao što su Srbi u Republici Srpskoj borci za stratešku dubinu Srbije na zapadu. Šta je Srbija bez Srba u Crnoj Gori i bez Republike Srpske i Kosova?

Otvoreni Balkan to ne može kompenzirati i ne može Soroš svojom medijskom imperijom sakriti sve što se radi oko nas – žrtvovana je Republika Srpska - tumači Galijašević.

Galijašević dalje naglašava kako Republika Srpska čini sve da sačuva odnose sa Srbijom i Aleksandrom Vučićem, a on se, kaže, ponaša kao da ga se to ne tiče. I njegovi mediji, kaže Galijašević, koji je sve donedavno bio redovan gost begoradskih televizija i novina u kojima je u "nebesa dizao vlast Republike Srpske" se ponašaju kao da ih se to pitanje ne tiče.

- Treba živjeti ovdje i vidjeti kako je Republika Srpska otpisana iz javnosti Srbije, iz političke uloge. Treba vidjeti kako je Vučić legalizovao Schmidt (Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH). Dovoljno je bilo da on kao predsjednik države potpisnice Dejtonskog sporazuma prizna nelegalnog visokog predstavnika - on je time priznao sve posljedice djelovanja tog nelegalnog visokog predstanika, pa i ove posljedice koje sada svjedočimo - on mijenja postojeće zakone, on se miješa u predstojeće izbore. Jesmo li čuli reakciju o tome? Nismo - kazao je, između ostalog, Galijašević.

On dalje konstatuje da je "Otvoreni Balkan Srbija na koljenima u kojoj će jedna kasta biti podignuta na medijski pijedestal što će garantovati sin Georgea Soroša, a država i narod će biti uniženi svakodnevno".

Za dobro upućene u ovdašnja dešavanja nije teško zaključiti "da se nešto dešava iza scene i da je Milorad Dodik spreman na sve pa čak i ugroziti Republiku Srpsku i Srbiju kako bi opstao na vlasti", tumači BN. Galijašević je to najavio čak iz Čikaga.

Samoproglašeni "ekspert za borbu protiv terorizma" Dževad Galijašević srpski je plaćenik zadužen uglavnom da širi laži o Bošnjacima. 

"Ekspert" iz Moševca kod Maglaja za svoje izmišljotine, koje redovno završavaju na naslovnicima medija u bh. entitetu Republika Srpska i Srbiji, mjesečno je primao po 2.700 KM, pisao je Faktor još 2015. godine. Naručilac posla tada je bio – otkriva Ugovor o djelu, koji smo tada objavili – Republički centar za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica, na čijem je čelu Milorad Kojić.

Ko i koliko trenutno plaća Galijaševića, nije poznato, ali nije ni teško pretpostaviti. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.