open-navfaktor-logo
search
Nastavio vrijeđanje
Dodik vulgarnim rječnikom o Schmidtu: Čovjek laže, da ne kažem da sere
Posljednji intervju visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta izazvao je nervozu kod predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, sudeći po tonu odgovora na tvrdnje visokog predstavnika.
09.02.2023. u 14:59
get url
text

U intervjuu za beogradski NIN Schmidt je rekao kako je u prethodnom periodu bilo trenutaka u kojima su se on i Dodik povremeno susretali.

- Dugo se poznajemo. Prije dvije godine smo razgovarali telefonom o mom imenovanju, i tada mi je ponudio da se sretnemo, ali se čini da ga je u međuvremenu napustila hrabrost - rekao je visoki predstavnik.

Dodik je na ovu Schmidtovu izjavu oštro odgovorio neprimjereno – psovkom.

- Čovjek laže, da ne kažem da sere - počeo je odgovor na novinarsko pitanje za komentar navodeći potom da Schmidta ne poznaje i da ga je sreo samo jednom.

- Znam da sam prošle godine bio u Antaliji i on je iskoristio priliku da, s obzirom na to da je meni 12. marta rođendan dođe i čestita. To je sve - rekao je on.

- Sreo sam se s njim kada je bio ministar poljoprivrede u Njemačkoj i to u Istočnom Sarajevu - rekao je Dodik i dodao: "Nigdje se nije naziralo da će doći kao neki đavo ovdje".

Dodik je ponovio da nikada nije dao podršku da Schmidtu bude visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini.

- On nije ni lažni visoki predstavnik. Može da nađe dvoje troje ljudi s kojima će se sresti, ali institucionalno, ja predstavljam Republiku Srpsku, Željka, Radovan, nek pokaže kad se sreo s nekim - rekao je Dodik tvrdeći da je Schmidt "nula" i osvrćući se potom na politiku Njemačke.

- Njemačka vodi opasnu i antisrpsku politiku na Balkanu. Njemačka se razgoropadila i misli da može da nametne svoju politiku. Oni su na muslimanskoj strani u Bosni i Hercegovini. Mi smo to prepoznali i rekli da nećemo - rekao je Dodik tvrdeći da je Schmidt i došao da takvu politiku sprovodi, prenosi N1.

Video Dodikove izjave možete pogledati ovdje.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.