open-navfaktor-logo
search
Bahaćenje
Dodik vrijeđao novinare: "Čovječe, jesi li ti razuman, izmišljate, vašem imenu treba dodati - podvala"
Predsjednik RS-a Milorad Dodik ponovo se danas obrušio na novinare BNTV-a Tijanu Milinković i Milana Kovača, koji su samo radili svoj novinarski posao.
23.02.2023. u 18:25
get url
text

To se dešavalo u zgradi Vlade RS-a, nakon potpisivanja ugovora predstavnika Vlade i kineskih investitora o izgradnji dionice  autoputa Brčko-Bijeljina duge 17 km i vrijedne blizu 350 miliona KM.

Na pitanje novinarke Milinković upućeno Dodiku i Radovanu Viškoviću o zloupotrebi javnih funkcija, jer je bilo dosta prijava Centralnoj izbornoj komisiji, Dodik je krenuo sa vrijeđanjima.

- Kada vas vidim, odmah znam da je neka podvala. Vašem imenu i prezimenu treba dodati crtica pa podvala. Ja dozvoljavam da postavite koje god hoćete pitanje. Nikada nisam izbjegao ili zabranio da neko od vas postavi pitanje, ali onda se pripremite da čujete moj odgovor. Ako vama taj odgovor smeta, to je vaš problem. Prema tome, ako vi imate pravo da postavite pitanje, bilo koje, onda budite spremni da dobijete odgovor kakav ja mislim da treba. Nećete valjda očekivati da ja vama odgovaram kako vi hoćete - rekao je Dodik.

Na pitanje Kovača o odnosu sa premijerom RS-a Viškovićem, Dodik je postavio pitanje razumnosti novinara i dodao da je njegov i Viškovićev odnos dobar, "bez obzira na paranoje novinara".

- To vi izmišljate, nikakvi odnosi nisu poremećeni. Ma pustite. Radovane, je li ti imaš problem sa mnom? Što ću komentarisati gluposti. Nemojte me pitati gluposti. Koje? Eno ga. Čovječe, jesi li ti razuman? Ja ti fino kažem, nemam nijedan problem sa Viškovićem, radimo koordinirano, zajedno. To što vi izmišljate, vaša paranoja, to je druga priča - bahato je odgovarao Dodik.

Dodik je spriječio novinare BN televizije da dalje postavljaju pitanja.

Na kraju presa Dodik je prišao novinarki Milinković, koju je uvrijedio, rekavši joj da to "nije lično, već na račun BN televizije", piše BNTV.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.