open-navfaktor-logo
search
Posjete
Dodik: Vlada RS-a će pomoći Nevesinju, RS i dalje protiv članstva u NATO-u
Nakon procjene štete, sjest ćemo i dogovoriti šta treba, rekao je Dodik
27.11.2019. u 15:12
get url
text

Vlada Republike Srpske (RS) sa 100.000 KM će pomoći sanaciju objekata u Nevesinju, gdje je zabilježeno više zemljotresa koji su pričinili materijalnu štetu. Pomoć ovoj lokalnoj zajednici najavio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, nakon što je, zajedno s načelnikom Općine Milenkom Avdalovićem, obišao Muzičku školu koja je najviše oštećena.  

-Nakon procjene štete, sjest ćemo i dogovoriti šta treba. To ne možemo uraditi danas jer nemamo procjene. Doći ćemo do svakog čovjeka koji je pretrpio štetu - kazao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara, Dodik je rekao da nijedne riječi o NATO integracijama ne postoji u dokumentu Program reformi, nego postoji saradnja i partnerstvo.

- Imali smo iskustva Srbije kada smo to radili, ni manje ni više od onoga što je Srbija u projektu s tim - rekao je Dodik.

- RS i ja kao član Predsjedništva u ime nje nismo bili spremni da damo naša bazična opredjeljenja kao što je vojna neutralnost. Poštujem dogovor koji kaže da stupa Program reformi na snagu izborom Vijeća ministara - dodao je član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.