open-navfaktor-logo
search
Odgovor opoziciji
Dodik: Vijeće ministara bit će izabrano sutra, u Brisel se ne šalje ANP
Izbor Vijeća ministara BiH je završen posao i ostalo je samo da se provede
22.12.2019. u 14:57
get url
text

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik tvrdi da je jedna od ključnih konstatacija ta da Program reformi ne prejudicira članstvo u NATO i da se zato taj dokument ne zove ANP.

- NATO je jedna ozbiljna organizacija i kod njih postoje jasne procedure i nema tu podrazumijevanja. Tu piše, ako hoćete da idete dalje u integracije, treba da dostavite ANP. Mi to ne dostavljamo – rekao je Dodik novinarima u Banjoj Luci.

Odbacio je optužbe opozicije, koja je na nivou BiH mogla da odbije ANP, ali nije to uradila te dodao da je za njega važno šta će o Programu reformi BiH reći Narodna skupština RS i javnost, a ne opozicija.

Dodao je i da nije on sam mogao pisati taj dokument, već da je tu i međunarodna zajednica, kao i predstavnici Hrvata i Bošnjaka koji hoće NATO integracije.

-Ono što smo mi uradili jeste da smo uzeli i dobili tu kvalifikaciju da se ne prejudicira članstvo, a ne prejudicirati znači staviti sa strane i time možemo biti zadovoljni. Sve zavisi od naše volje i dok mi sjedimo tamo neće biti NATO integracije, a ako dođu Mirko Šarović i Mladen Ivanić, bit će NATO integracije - ustvrdio je Dodik.

Uvjeren je da će sutra biti završen izbor Vijeća ministara BiH.

To je, dodaje, završen posao i ostalo je samo da se provede.

Uvjerava i da nije sporna većina za izbor Vijeća ministara u Predstavničkom domu parlamenta BiH i da će se manifestovati u trenutku glasanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.