open-navfaktor-logo
search
Izgradnja stanova
Dodik uručio ključeve raseljenim, iz Delegacije EU-a ga podsjetili ko je dao novac
Predsjednik RS-a Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović i gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković dodijelili su danas ključeve 50 stanova za izbjeglice i raseljene osobe u banjalučkom naselju Ada gdje je u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađena zgrada vrijednosti od oko 2,9 miliona KM.
28.03.2023. u 21:16
get url
text
Dodik uručio ključeve

VEZANI TEKST - Zašto je Dodik odlučio baš sada prekinuti odnose sa američkom i britanskom ambasadom?

Nakon što je Dodik na svom Twitter profilu objavio da vjeruje da će sada ove porodice konačno imati siguran i pristojan život nakon višegodišnjeg čekanja, te nakon što se zahvalio "svima koji su pomogli u ovom programu", na zanimljiv način se nadovezala Delegacija Evropske unije u Bosni i Hercegovini.

Podijelili su Dodikovu objavu i podsjetili su ga ko je finansirao projekat, s obzirom na to da on to nije spomenuo. 

- Regionalni stambeni program pomaže da se osigura da hiljade raseljenih osoba imaju mjesto koje mogu nazvati domom. Od 294 miliona eura dodijeljenih za Regionalni stambeni program, Evropska komisija je osigurala 81 posto. Države članice Evropske unije i drugi međunarodni donatori su osigurali ostatak. 

(To su) stvari koje danas možda niste čuli - naveli su iz Delegacije EU u BiH u objavi na Twitteru.

Među donatorima je i SAD. Prije nekoliko dana je Vlada RS-a odlučila da na poziv Milorada Dodika prekine saradnju sa američkom i britanskom ambasadom u Bosni i Hercegovini. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.