Antifašizam

Dodik uputio čestitku građanima BiH u povodu Dana ustanka

Objavljeno: 27.07.2019. u 14:49

Dužnost nam je prisjetiti se svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, kazao je

Dodik: Značajan datum

FOTO: AA

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku svim građanima BiH u povodu 27. jula - Dana ustanka u BiH. Dodik je napisao da svi zajedno trebamo njegovati antifašističke tradicije i zalagati se za mirna rješenja, čuvajući uspomenu na sve one koji su dali život u borbi protiv fašizma, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

- Dužnost nam je prisjetiti se svih onih koji su život dali u borbi protiv fašizma, a svim preživjelim borcima Narodnooslobodilačkog rata čestitati ovaj značajan datum naše slavne historije -  navodi  Dodik.

Naglašava da je srpski narod zajedno s ostalim narodima dao poseban doprinos u borbi protiv fašizma i uspostavljanju mira i slobode u Drugom svjetskom ratu, o čemu svjedoči više od milion poginulih, bezbrojna stratišta i spomenici, što je tužni srpski bilans Narodnooslobodilačkog rata.

- Borci Narodnooslobodilačkog rata zajedno s antifašistima iz cijelog svijeta učestvovali su u slomu fašizma, razvoju i očuvanju tradicionalnih vrijednosti slobodarskog naroda - mira i antifašizma - navodi se u čestitki.

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije