open-navfaktor-logo
search
Osuo paljbu
Dodik u svom stilu: Optužio Džaferovića i Komšića da štite zločine nad Srbima
Bošnjaci u Bosni i Hercegovini su opredijeljeni za procesuiranje zločina samo nad Bošnjacima, a svaki drugi proces bilo u BiH ili van nje, posebno nad Bošnjacima kao izvršiocima vide kao udar na BiH i progon njenih državljana, izjavio je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik.
13.09.2021. u 16:52
get url
text

Dodik je rekao da to pokazuje i zajednički stav Željka Komšića i Šefika Džaferovića povodom hapšenja Edina Vranja od policijskih organa Srbije.

- Njihova reakcija pokazuje da neće birati sredstva da zaštite zločin nad Srbima, da sačuvaju medijsku istinu o ratu u BiH, a Edin Vranj je samo izgovor i povod za pokroviteljski stav prema tim zločinima - istakao je Dodik upitan da prokomentariše zajedničko saopćenje Komšića i Džaferovića da hapšenje Vranja predstavlja novi u nizu sračunatih progona nad građanima BiH koje vrše vlasti u Srbiji.

Dodik je naglasio da je Republika Srbija suverena država sa nezavisnim pravosuđem, a da reakcije poput ovih Komšićevih i Džaferovićevih samo izlažu BiH javnom podsmijehu u regionu i otkrivaju suštinu "pravde" o kojoj govore dva bošnjačka člana Predsjedništva.

- Njihova je pravda da su Srbi, Republika Srpska i Srbija krivci, a Bošnjaci žrtve u ratu i miru – kazao je Dodik.

Dodik je, nazvavši Armiju BiH takozvanom, kazao da će, kada jednom napuste politiku žrtve, shvatiti da je počinila užasne zločine nad Srbima i Hrvatima u BiH, te da će možda biti još neko ko će biti spreman na dijalog sa Bošnjacima, prenose Nezavisne.

Dodik je izjavio da će prisustvovati obilježavanju godišnjice Samita nesvrstanih u Beogradu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.