open-navfaktor-logo
search
Intervju za RTS
Dodik: U Sarajevu, Podgorici i Tirani centri za sprečavanje ruskog utjecaja
On je dodao da i u Banjoj Luci postoje ti razni centri, da se pojedini ambasadori sastaju sa opozicijom ili nevladinim sektorom, a ne sa organima vlasti
15.01.2020. u 08:11
get url
text

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da su u Sarajevu, Podgorici i Tirani formirana tri centra za sprečavanje ruskog utjecaja na Balkanu.

-Britanska vlada je rekla da daje šest miliona funti za organizovane aktivnosti za sprečavanje ruskog utjecaja na Balkanu, američka vlada je dala putem raznih organizacija, što je javno objavila, više od 20 miliona dolara - naveo je Dodik. 

On je za RTS rekao da u Sarajevu postoji obavještajni centar koji čine stranci i oni iz obavještajne službe koji treba da štite BiH i njen suverenitet. 

-Formirani su ti centri za sprečavanje takozvanog ruskog utjecaja u Sarajevu, Podgorici i Tirani. To su tri centra na Balkanu. Ovdje u Beogradu, vjerovatno, djeluje neki skriveni koji se ne može još razotkriti, ali znamo o tome - naveo je Dodik. 

On je dodao da i u Banjoj Luci postoje ti razni centri, da se pojedini ambasadori sastaju sa opozicijom ili nevladinim sektorom, a ne sa organima vlasti. 

-Mi nemamo, nažalost, obavještajnu službu jer je i ta nadležnost oteta i nezakonitim odlukama visokih predstavnika premještena na nivo Bosne i Hercegovine, gdje je stvorena obavještajna služba koja sve vrijeme radi protiv Republike Srpske i Srbije - rekao je Dodik. 

On je dodao da je njihov cilj destabilizacija entiteta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.