Srijeda, 28.02.2024.

Dodik u Bjelorusiji: Impresioniran Minskom, poveo i suprugu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će se sastati i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom

Milorad Dodik razgovarao je u Minsku sa predsjednikom Vlade Bjelorusije Sergejem Rumasom.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH  i predsjednik Vlade Bjelorusije su ocijenili da je potrebno unaprijediti saradnju BiH i Bjelorusije, te da za to postoje sve pretpostavke.

Sagovornici su posebno naglasili potrebu ekonomske, privredne i kulturne saradnje, ukazavši na ogroman turistički potencijal i BiH i Bjelorusije, gdje se otvaraju mogućnosti za uspješnu saradnju na obostranu korist.

Dodik je rekao da mu je velika čast što boravi u posjeti Bjelorusiji, te da je impresioniran glavnim gradom Minskom, koji je kratko obišao po dolasku.

Sastanku su prisustvovali i savjetnik člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića Damir Džanko i savjetnik člana Predsjedništva BiH Želјka Komšića Slaven Kovačević.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik danas će se sastati i sa predsjednikom Bjelorusije Aleksandrom Lukašenkom.

Dodik je ranije danas stigao na aerodrom u Minsku, gdje je dočekan uz najviše državne počasti. Dočekali su ga potpredsjednik Vlade Bjelorusije Igor Lišenko, zamjenik ministra vanjskih poslova Andrej Vladimirovič i ambasador Bjelorusije za BiH sa sjedištem u Budimpešti Aleksandar Ponomarev.

Sa Dodikom je u posjetu Bjelorusiji doputovala i njegova supruga Snježana Dodik.

Povodom dolaska člana i predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika postrojena je i počasna garda.

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na redakcija@faktor.ba.
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh