open-navfaktor-logo
search
Dašak svježine
Dodik se "promijenio": Smislili su da naprave jednu brljotinu koju čine zajedno Amerikanci i muslimani u Sarajevu...
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da su Amerika i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović prvaci svijeta u rušenju Dejtonskog mirovnog sporazuma, te poručio da i dalje namjerava da se dosljedno drži slova tog sporazuma.
03.02.2023. u 19:41
get url
text

- A ti licemjeri kakav je on, koji pokušavaju da naprave lažni narativ od toga kako neko ruši Dejton, a u suštini ga brani, govori o tome da oni žele da naprave neku novu političku filozofiju o tome da nije dovoljno čitati, vidjeti, razumjeti, nego je dovoljno samo da budeš poslušnik. A ja nisam to, kao što je Bećirović, koji pokazuje to u Sarajevu i u Americi - rekao je Dodik u Zvorniku, komentarišući Bećirovićeve navode da su sankcije pojedincima "poput Dodika, nužne, jer ugrožava temelje Dejtonskog mirovnog sporazuma".

Dodik je ukazao da se pokušava nametnuti narativ kako je nešto BiH nadređena entitetima i izmišlja se priča da je imovina u nadležnosti BiH.

- Smislili su da naprave jednu brljotinu koju čine zajedno Amerikanci i muslimani u Sarajevu i sad pokušavaju da nametnu taj narativ kako je nešto BiH nadređena entitetima – naveo je Dodik.

Predsjednik RS-a poručio je da se to nije dešavalo i da se tako nešto neće ni desiti.

- To nije istina, to je prevara i podvala. Ohrabrujem ih da nastave tako, jer je to najbolji način da sruše BiH, što treba da se desi – poručio je Dodik.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.