- Sastanak za ministricom vanjskih poslova? Mogla je da primijeti potpuno podijeljeno Predsjedništvo gdje Džaferović pokušava da svoj govor predstavi kao zajedničko mišljenje. Mogu da kažem šta sam rekao. Rekao sam da je BiH propala država jer postoji miješanje i Vlade Velike Britanije. Kaže da je ovdje kako bi branila Gruziju i BiH i da postoji opasnost. Ja sam vrhovni komadant OSBiH i rekao sam da je sve mirno i uredu i NATO je rekao da nema sigurnosnih prijetnji i ne može da tvrdi da nekoga brani. Visoki predstavnik ne postoji, gospođa je govorila da on postoji, da je to Schmidt. Dao sam joj Aneks Dejtonskog sporazuma da pročita - rekao je Dodik nakon sastanka. 

- Britanci su ovdje samo pravili nered. Mi ćemo nastaviti da radimo s našim partnerima iz Kine i Rusije. Bonska ovlaštenja su blefiranja Velike Britanije. I od BiH traže, ne mogu reći da je tačno, da se dostavi naoružanje u Ukrajinu - rekao je Dodik.

Dodik kaže da je odbacio upilitanje Velike Britanije u unutrašnja pitanja BiH i da zna da su ih i oni bombardovali kao dio NATO snaga. Istakao je da da oni žele samo jednostrana rješenja u BiH i da to neće moći da se ostvari.