open-navfaktor-logo
search
Nastavak obračuna
Dodik: RS angažirala pravni tim da tuži Schmidta "za lažno predstavljanje", Komšić: Kojem se sudu misli obratiti
Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, izjavio je da je bosanskohercegovački entitet RS angažirao pravni tim da podnese tužbu protiv visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.
09.06.2022. u 17:42
get url
text

- Republika Srpska je angažovala pravni tim da podnese tužbu u Njemačkoj protiv Christiana Schmidta za lažno predstavljanje i štetno djelovanje u BiH. Pravni tim već počinje da prikuplja dokaze koje će dostaviti uz tužbu - napisao je Dodik na svom Twitter nalogu.

Dodik inače koristi skoro svaku priliku da negira visokog predstavnika. I jučer je rekao da je Schmidt "apsolutno nepostojeća osoba u pogledu funkcije koja se zove visoki predstavnik u BiH" i da ga treba deportovati. Dodik, koji je na američkoj "crnoj listi", je i Vijeće za provedbu mira (PIC) nazvao "neformalnom grupom".  

Ovo je komentirao Željko Komšić, član Predsjedništva BiH. 

- Kojem sudu se on misli obratiti i šta je Schmidtova inkriminacija. To je nastavak Dodikovog obračuna sa Schmidtom. Ne znam na šta se žali? Šta hoće? Mislim da ni on sam nema pojma o čemu je riječ, pa će to njegov pravni tim nešto spetljati. Vidjet ćemo - rekao je Komšić za N1.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.