Kazao je da ne voli što se to dešava u SP-u, gdje jedna grupa poslanika traži smjenu Petra Đokića, koji je neke od njih isključio iz stranke.

Dodik je na konferenciji za novinare, nakon proširene sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a, naveo da je s Mićom Mićom prije dva dana razgovarao o dogovoru kako da idu zajedno na izbore te da to neće raditi s liderom SDS-a Mirkom Šarovićem, koji je ranije rekao da samo on može učestvovati u takvim procesima.

-Ima različitih prijedloga da Mićić bude zajednički kandidat, kao i da ne bude. Ali ćemo vidjeti. To su razgovori koje ću završiti s Mićićem, a sigurno neću sa Šarovićem - rekao je.

Tvrdi da Bošnjaci uslovljavaju imenovanje Mlađena Božovića za ministra za ljudska prava i izbjeglice "vraćanjem“ Senada Bratića na funkciju potpredsjednika Narodne skupštine RS-a, ali da se radi o sasvim drugom nivou vlasti.

Dodik kaže da, ako Bošnjaci hoće da razgovaraju o tome da se vrati Bratić, to je legitimina zahtjev, kao i onaj da SNSD dobije mjesto potpredsjednika Federacije BiH.

-Na taj način se i Bratić može vratiti, ali se to ne može vezati za Vijeće ministara BiH, što je već završena priča - kazao je.

Protiv je povećanja plaća za zaposlene u organima vlasti na nivou BiH.