Dodik je rekao da je prijedlog koji će Vlada RS razmatrati da penzioneri koji primaju penziju u iznosu do 415 KM jednokratno isplati 80 KM pomoći povodom vaskršnjih praznika, prenosi portal SNSD-a.

– Za penzionere koji primaju penziju iznad tog zagarantovanog iznosa, biće isplaćeno 50 KM. To sve ukupno iznosi 15,6 miliona KM – rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

Dodik je naveo da bi borci od prve do pete kategorije koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 KM trebalo da dobiju 100 KM jednokratne pomoći.

– Tih 100 KM će primiti samo oni borci koji se prijave na već otvoren konkurs u Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite. Taj konkurs je otvoren i narednih nekoliko dana i pozivam sve koji ispunjavaju uslove da se prijave, jer će samo oni dobiti ta sredstva – naveo je Dodik.

Premijer RS-a Radovan Višković rekao je da će sjednica Vlade na kojoj će biti donesena odluka o isplati jednokratne pomoći biti održana večeras.

Višković, koji je i potpredsjednik SNSD-a, rekao je da je cilj da se kroz jednokratna davanja stimuliše javna potrošnja.

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović istakla je da Vlada može donijeti ovu odluku zahvaljujući finansijskoj stabilnosti Republike Srpske.