open-navfaktor-logo
search
Pljušte opužbe
Dodik odgovorio Stanivukoviću: Nisam švercovao, jesam nešto pokušavao da radim...
Mi zastupnici nismo kutije ronhila, niti litre benzina s kojima ste onomad trgovali, devedesetih godina. Mi smo ljudska bića, kazao Stanivuković
11.11.2019. u 23:00
get url
text

Zastupnik Draško Stanivuković (PDP) danas se tokom rasprave u Narodnoj skupštini RS žestoko obrušio na člana Predsjedništva BiH iz RS i lidera SNSD-a Milorada Dodika, aludirajući na to da onaj ko se bavio „švercom“ ima namjeru da to i nastavi.

- Mi zastupnici nismo kutije ronhila, niti litre benzina s kojima ste onomad trgovali, devedesetih godina. Mi smo ljudska bića. Ako vas neko vrijeđa, to ostane u čovjeku. Da ste mislili da se drugačije dogovaramo, drugačije biste se i ponašali. Čovjek koji se sa vama nešto danas dogovori, nema nikakvu garanciju da ćete vi to već sutra ispoštovati – rekao je Stanivuković.

Dodik je odgovorio da ni za šta nije osuđen, osim za jedan prekršaj zbog brze vožnje.

-Za sve drugo nije postojala čak ni optužnica, a proganjan sam najmanje deset godina. Kad smo pravili zgradu Vlade, optuživali su nas da smo pokrali čitavu zgradu. Pokušali su da nam to nakače kao kriminal – rekao je Dodik.

Zatražio je da se priča o činjenicama, a optužbe na svoj račun nazvao „degutantnim“.

-Nikada nisam švercovao, jesam nešto pokušavao da radim i to u vrlo teškim uslovima. Milorad Dodik nije kriminalc. Nije fino da ti kao mlad čovjek druge kvalifikuješ kao kriminalce, a za to nemaš dokaza. Nije pristojno. Mlad si, nije fer, nemoj da diraš ljudsko dostojanstvo. Nemoj to da radiš, nije pošteno. Nema nikakve indikacije ili dokaza da se nešto krade – kazao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.