open-navfaktor-logo
search
Putem Twittera
Dodik odgovorio Power: Preko USAID-a finansiraju se mnogi "projekti" u BiH
Nakon što je Samantha Power, direktorica Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), oštro osudila nove prijetnje Milorada Dodika, predsjednika entiteta Republika Srpska, reagirao je i Dodik.
11.03.2023. u 17:13
get url
text

- Republika Srpska inspirisana je upravo američkim zakonom i najvišim standardima u zaštiti ljudskih prava i sloboda, među kojima je i sloboda govora, koja podrazumijeva odgovornost, što je slučaj u najrazvijenijim zapadnim društvima. Mi kopiramo američki model zbog kojeg su SAD postale jedna od svjetskih velesila. Zanimljivo je da baš direktorica USAID-a reaguje, znajući da se preko USAID-a finansiraju mnogi "projekti" u BiH – napisao je Dodik na Twitteru.

 

Power je upozorila da je predsjednik RS na "opasnom antidemokratskom putu jer pokušava da uvede zakone inspirisane Kremljom".

- U Bosni i Hercegovini, predsjednik Republike Srpske prati druge u regionu na opasnom antidemokratskom putu u pokušaju da donese nacrte zakona inspirisane Kremljom koji građanima oduzimaju njihova osnovna prava, ušutkaju neslaganje i omogućavaju da korupcija nesputano cvjeta - navela je Power na Twitteru, prenijevši jučerašnje saopćenje američke ambasade.

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.