open-navfaktor-logo
search
O Milanoviću, izbornom zakonu...
Dodik o Srebrenici: Vrlo je teško biti kreten pa ne prihvatiti istinu
Član predsjedništva BiH Milorad Dodik dao je intervju za Dnevnik Nove TV. U razgovoru je kazao kako je u kontaktu s predsjednikom Zoranom Milanovićem, te da će do dogovora oko Izmjena izbornog zakona doći kada to Bošnjaci budu htjeli.
18.05.2022. u 22:47
get url
text

Bosna i Hercegovina ide na izbore bez riješenog pitanja o hrvatskom narodu.

- To ovisi o volji muslimana u BiH. Oni žele majorizaciju, žele podrediti hrvatski i srpski narod. Žele napraviti organizaciju BiH koja ne uvažava konstitutivnost naroda i entitetski sastav. Hrvatski narod ima jednaka prava kao svi narodi i sasvim opravdano traži svoje teritorijalnu političku strukturu. Imaju moju podršku - rekao je Dodik u Dnevniku Nove TV te dodao da je razgovarao s Draganom Čovićem.

Kaže da ima dobar odnos s predsjednikom Zoranom Milanovićem.

- Nekada se čujemo po nekoliko dana - kazao je Dodik, ovisno o temama.

Ističe da pričaju o uspostavljanju sistema koji garantira mir te da se čuju često. Najviše pričaju o opravdanim zahtjevima o pitanju ravnopravnog i jednakopravnog postupanja.

- Jako mi je drago što Milanović i Plenković imaju gotovo jasan stav. Koliko vidim, razlikuju se u nekim metodologijama - rekao je Dodik i dodao da je Milanović u pravu kad to postavlja kao pitanje "biti ili ne biti".

Na pitanje reportera Dnevnika Nove TV Marija Juriča kako komentira da se Milanovića i njega svrstava u one ljude koji su proruski orijentirani, Dodik je opsovao.

- Jel ti mene za*ebavaš? Danas je to popularno - rekao je Dodik kroz poluosmijeh i dodao da je on "čovjek srpskog naroda i da surađuje sa svima".

Pod sankcijama je SAD-a i Velike Britanije, a Bundestag priprema veliku rezoluciju. Dodik kaže da nema nikakvu neugodu na izjave da su Čović i on rušitelji BiH.

- Veliki su bezobrazni, smatraju da s malima mogu raditi što žele - rekao je Dodik.

Na upit reportera Juriča planira li otići u Srebrenicu, Dodik je slegnuo ramenima i rekao da se bliži izborna kampanja i da će otići jer tamo ima snažan općinski odbor.

Što se tiče genocida, Dodik kaže da je to tema koja se uvijek pokušava reciklirati.

- Sve je oko toga rečeno. Mislim da postoji ozbiljna manipulacija na tu temu. Ako je nešto istina, vrlo je teško biti kreten pa ne prihvatiti istinu - rekao je Dodik te zaključio da je nevinih žrtava bilo na svim stranama za Nova TV

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.