open-navfaktor-logo
search
Najave iz RS-a
Dodik: Nismo odustali od rezervnog sastava, čekamo priliku
On je istakao da formiranje jedinice Žandarmerije MUP-a RS-a predstavlja opredjeljenje RS-a da "ojača sposobnosti i uvjerenje građana da su sigurni"
24.09.2019. u 14:35
get url
text

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas da policija bh. entiteta RS organizirana u Žandarmeriju pokazuje obukom i sposobnostima da je spremna da "odbrani ustavni poredak i sigurnost građana od svih nasrtaja".

Dodik je istakao da entitet RS, formiranjem jedinice Žandarmerije MUP-a, šalje poruku da želi stabilnost i mir kao prioritet.

- Ovo je i poruka da smo isto tako spremni da se suočimo sa svim izazovima koji eventualno dođu sa bilo koje strane, kao što je ugrožavanje ustavnog poretka ili sigurnosti svakog našeg građanina - rekao je Dodik nakon postrojavanja ove jedinice u Zalužanima kod Banje Luke.

On je istakao da formiranje jedinice Žandarmerije MUP-a RS-a predstavlja opredjeljenje RS-a da "ojača sposobnosti i uvjerenje građana da su sigurni". Dodao je da je današnja promocija jedinice Žandarmerije jedan od važnih datuma u historiji MUP-a RS-a.

Odgovarajući na upit o razlici između Žandarmerije i rezervnog sastava policije, čije je formiranje navodno prolongirano, Dodik je naveo da rezervni sastav nije postrojen, ali da se od njega nije odustalo.

- Razmotrit ćemo i čekat ćemo priliku da bude formiran rezervni sastav policije RS-a jer se pokazalo da je to najbolji način odbrane teritorije i sigurnosti RS-a - istakao je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.