- Sljedeće što nas čeka jeste da nam oduzmu šume i rijeke, kasnije i škole, da nas naprave narodom bez identifikacije, kao što su to radili ukidajući nam „dan republike“, naš grb i mnogo toga drugog - rekao je Dodik u Bijeljini.

Obraćajući se na tradicionalnom druženju koje organizuje Zavičajno udruženje Tuzlaka, on je ocijenio da Srbima nema mjesta u BiH u kojoj ne žele entitet RS.

- RS je sjajna i velika nacionalna i narodna ideja srpskog naroda i jedino mjesto našeg opstanka ovdje - poručio je Dodik.

On je istakao da se entitet RS neće braniti snagom, puškama i tenkovima, nego snagom naroda i njenih institucija, koje treba graditi kroz jedinstvo u Narodnoj skupštini RS-a i djelovanjem u državnim institucijama.

- Ja nisam ratni lider, ja ovaj narod neću da vodim u rat i neće ni biti rata, ali ću itekako biti sposoban i spreman da se borim za politička prava, jer hoću da naša djeca ne moraju da vode naše bitke, već da uđu u stabilnost voljene i prihvaćene RS, integriranom sa Srbijom prije svega - naveo je Dodik.