U maju ove godine, kako su pisali mediji, Drašković kojeg još zovu i "hercegovački knez" osnovao je svoju stranku Hercegovački narodni pokret. Međutim, na kandidatskim listama koje je ovjerila Centralna izborna komisija BiH za Lokalne izbore 15. novembra Draškovićeve stranke nema, te ostaje nedorečeno da li je to bio tek marketinški trik ili pak neka lična poruka Dodiku da im se politike razilaze.  

VEZANI TEKST - Hercegovački knez osniva stranku: Drašković direktno udario na Dodika

Dodik je prije dva dana boravio u Trebinju. Odgovarajući na pitanja novinara, rekao je da ne zna ko je Rodoljub Drašković, a potom je uslijedila i Draškovićeva reakcija koji je poručio da to najbolje govori o Dodikovom karakteru i da će ga se, kako je naveo, stidjeti potomci.

- Ta izjava Milorada Dodika da ne zna ko je Rodoljub Drašković, investitor koji je u Republiku Srpsku u poslednjih 15 godina uložio stotine miliona eura u realni sektor, koji zapošljava hiljade radnika u proizvodnji, Republici Srpskoj i BiH plaća stotine miliona maraka poreza, najbolje govore o njegovom karakteru i ko je on ustvari - naveo je Drašković, optuživši Dodika da se nalazi na vrhu kriminalne hobotnice u Republici Srpskoj, objavio je BNTV.

- On (Dodik) se nalazi na čelu kriminalne hobotnice koja pljačka, pustoši i uništava Republiku Srpsku, zbog koje ja i ostali biznismeni ne možemo normalno da radimo i poslujemo, privređujemo i zapošljavamo narod. Siguran sam da će se praunuci i svi potomci stidjeti Dodika kad se otkrije sva istina o njemu i njegovom kriminalu, šta je radio od svog naroda i Republike Srpske, koju pretvara u svoj privatni posjed - kazao je Drašković.