open-navfaktor-logo
search
Demantirao sam sebe
Dodik nakon što je tvrdio da prisluškuje opoziciju: To je bilo zezanje, performans
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da je ono što je rekao sinoć na sjednici Narodne skupštine RS-a bio "preformans".
21.05.2020. u 14:22
get url
text

- Naravno da je to bio dio odnosa u samoj Skupštini. I onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopćava javno. To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performans ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanje - rekao je Dodik za ATV.

VEZANI TEKST - Dodik potvrdio da prisluškuje komunikaciju opozicije u RS-u

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač rekao je da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik vodio "političku igru" sa zastupnicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem kada je rekao da zna "šta pričaju zastupnici opozicije".

Lukač je rekao da se jutros mnogi utrkuju ko će prije podnijeti prijavu protiv Dodika.

- Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra. Milorad Dodik im "baci političku lopticu" i oni se sa njom igraju danima - rekao je Lukač.

Entitetski ministar kaže da ništa nije sakriveno od javnosti i pozvao je skupštinski Nezavisni odbor, koji ima pravo nadzora nad radom Ministarstva unutrašnjih poslova, da izvrši sve neophodne provjere.

- Ja odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, naročito zastupnika, a ni bilo koga drugog u RS-u ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi RS. Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mjere – izjavio je Lukač.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.