- Ako takva odluka bude donesena, bit će to isključivo na period od sedam dana - rekao je Dodik.

On je ocijenio da je epidemiološka situacija u Republici Srpskoj teška i kompleksna, a da je najveći problem opterećnost zdravstvenog sektora.

- U Banjoj Luci funkcioniše Covid-bolnica, potrebno je da se obezbijedi još više prostora jer su značajno popunjeni zdravstveni kapaciteti - rekao je Dodik novinarima u Čelincu.

Dodik je naglasio da je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjoj Luci od jutros primljeno 30 novozaraženih virusom korona, te da najviše mladih i srednje generacije oboljelo od COVID-19. On je napomenuo da UKC raspolaže dovoljnim brojem respiratora, ali ukoliko se epidemija bude širila ovim tempom bit će veoma teško obezbijediti smještajne kapacitete.

Član Predsjedništva BiH je istakao da sve ukazuje na to da je potrebno apelovati da se građani pridržavaju propisanih mjera da bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Građanima je poručio da nose zaštitne maske, drže distancu i ličnu higijenu, te smanje kontake i okupljanja.

Na pitanje da li je zbog epidemije moguće očekivati zatvaranje nekih privrednih subjekata u Republici Srpskoj po ugledu na neke evropske zemlje, Dodik je rekao da će svi koji se ne budu pridržavali propisanih mjera bit će rigorozno kažnjeni i zatvoreni.