open-navfaktor-logo
search
Nakon sjednice Predsjedništva
Dodik najavio krivičnu prijavu protiv Džaferovića
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića ukoliko bude učestvovao na međunarodnoj krimskoj platformi koju organizuje Ministarstvo vanjskih poslova Ukrajine, te naglasio da je privatno učešće i iznošenje stavova praksa bošnjačkih političara, čime ruše BiH.
22.08.2022. u 19:42
get url
text

Naime, Dodik je danas na vanrednoj sjednici predložio zaključak da Džaferović ne učestvuje na sutrašnjem onlajn samitu o međunarodnoj krimskoj platformi što je odbijeno.

Nakon sjednice Predsjedništva Dodik je istakao da BiH sa takvom politikom ne može uspjeti i ne treba da uspije.

VEZANI TEKST - Dodik tražio da BiH promijeni stav o Ukrajini i ne učestvuje na Krimskoj platformi, Džaferović i Komšić odbili

- Svi primjećuju da je to kraj ove zemlje. Samo se čeka da se proglasi kraj. Da li će on biti za dvije, pet, deset godina, to nije važno. Ali očigledno je da ova zemlja ne može nikako - rekao je Dodik.

On je napomenuo da predsjedavajući Predsjedništva BiH nema nijednu ulogu osim da tehnički zakaže sjednicu.

Dodik je naveo da Džaferović nije našao za shodno da postavi to pitanje na dnevni red sjednice Predsjedništva BiH, nego da je on po saznanju tražio da bude održana vanredna sjednica i da je to učinjeno, sa jednom tačkom - učestvovati ili ne učestvovati.

- Privatno učešće i privatno iznošenje stavova je praksa bošnjačkih političara, čime ruše BiH - naglasio je Dodik za RTRS.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.