open-navfaktor-logo
search
Aerodrom Trebinje
Dodik ismijavao gradonačelnika Dubrovnika: Kao da je neko iz Rudog pisao Bidenu
Član Predsjedništva BIH i lider SNSD-a MIlorad Dodik kritikovao je odnos, kako je rekao, "Sarajeva, a posebno poteze ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković" u vezi projekta izgradnje aerodroma u Trebinju.
03.04.2022. u 15:39
get url
text

VEZANI TEKST - Dubrovački gradonačelnik: Srbija ima neke druge namjere za aerodrom Trebinje

Kaže da će se predstavnici iz bh. entiteta Republika Srpska, ukoliko se na nivou Bosne i Hercegovine spriječi izgradnja aerodroma u Trebinju, u skladu sa tim odnositi prema ostalim projektima u zemlji.

- Bez obzira što iz Sarajeva na svim tim pitanjima postavljaju prepreke, pa je to bio Pelješki most, kao što to sada prema Srbiji čine oko gasovoda, Buk bijele, aerodroma. Bisera Turković bi trebala da zastupa interese BiH, a ne nekog gradonačelnika iz druge države. Naravno da bi to trebalo da bude prema svim ekološkim kriterijima koji su međunarodno poznati. Ali, sagovornik institucija BiH su institucije Hrvatske, a ne grada Dubrovnika. Ne znamo zašto toliko pažnje prema tome. To je isto kao da je neko iz Rudog napisao neko pismo Bidenu. Ko da je to neki đavo - prokomentirao je Dodik.

Na pitanje o stavu institucija Hrvatske o projektu aerodroma u Trebinju, kaže:

- Mislim da tu neće nikakvih problema biti, jer je to projekat koji čeka da se decenijama realizuje. Ranije kada smo radili bile su uključene institucije, kada smo prije sedam osam godina stavili to na dnevni red, nisu imali prigovora iz Dubrovnika, sa pozicija nadležnih vlasti Hrvatske na taj projekat. Ako je to sada slučaj to je neka politička motivacija. Naravno da se to neće graditi bez ekološkog projekta. Ne možete graditi sada običnu kuću, ako nisu procijenjeni ekološki kapaciteti, kamoli jedan aerodrom. Ako BiH nastoji da to zaustavi, dovodi se u poziciju da će moći malo o čemu da odluči - istaknuo je Dodik.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.