- Glavni odbor PDP-a donio je odluku da ne podržavamo zakon koji je predložen od SNSD-a i HDZ-a, a podrazumijeva da strane sudije u Ustavnom sudu BiH budu zamijenjene na način da se nove domaće sudije biraju putem Predsjedništva BiH i Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH - rekao je zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković.

Vuković je naveo PDP ostaje pri stavu koji je dogovoren na sastanku partija čije je sjedište u Republici Srpskoj da se strane sudije mijenjaju na način da jedan domaći sudija predloži Narodna skupština Republike Srpske, preostala dva Parlament Federacije BiH (FBiH).

Kad je riječ o razrješenju Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, Vuković je naveo da je Glavni odbor PDP ponovio da je pravosuđe "rak rana" društva u BiH i da niko ne treba biti zaštićen. Govoreći o povećanju stope PDV-a, on je prenio stav Glavnog odbora PDP-a da se protivi bilo kakvim inicijativama te vrste smatrajući ih novim udarom na građane. 

Glavni odbor PDP-a danas je zaključio da treba stvoriti atmosferu da što više zajedničkih kandidata opozicije nastupi na lokalnim izborima 2020. godine, te je zaduženo rukovodstvo partije da predvodi aktivnosti s tim ciljem.