open-navfaktor-logo
search
Povom Dana nezavisnosti
Dodik: Civilizovani narodi slave kraj sukoba, a oni koji slave rat vjerovatno sanjaju novi
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik istakao je da civilizovani narodi slave kraj sukoba, pa se tako u Republici Srpskoj praznuje parafiranje Dejtonskog sporazuma, "a oni koji slave rat, vjerovatno, se spremaju za novi ili sanjaju novi".
01.03.2023. u 09:29
get url
text

Dodik je naglasio da je 1. marta 1992. godine na Baščaršiji, "u Sarajevu pucano na Nikolu Gardovića, srpskog svata, a upucani su i mir i ravnopravnost srpskog naroda".

- Preglasavanjem na nelegitimnom referendumu, a onda i pucnjem u srpskog svata, Srbi u BiH dobili su dvije poruke: u BiH vas možemo eliminisati udruženi Hrvati i muslimani, a ako na to ne pristanete proći ćete kao Gardović - rekao je Dodik za Srnu.

On je naglasio da taj datum "muslimani" slave "kao tzv. Dan nezavisnosti" i taj dan im čestitaju diplomate koje ne žele da vide da je pucanj od 1. marta 1992. zapalio BiH.

- To nije praznik BiH, ponajmanje Dan nezavisnosti. To je tragičan dan iz historije Srba na ovim prostorima. Јedna krvava srpska svadba bila je uvod u krvavi građanski rat - ukazao je Dodik, preosi RTRS.

Svi koji to čestitaju BiH, rekao je Dodik, "neka im je na čast".

- Srbi, bilo da su u partijama vlasti ili opozicije u Republici Srpskoj, ne priznaju niti će ikada priznati da je dan početka krvavog građanskog rata praznik - poručio je Dodik.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.