Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu u povodu Dana nezavisnosti. Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti:

Vama i građanima Sjedinjenih Američkih Država upućujem iskrene čestitke u povodu nacionalnog praznika - Dana nezavisnosti.

Donošenje Deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije, od velikog je značaja ne samo za Sjedinjene Američke Države, već i za sve narode, koji poštuju trajne civilizacijske vrijednosti kao što su sloboda, jednakost, pravo na život i demokratski poredak.

Želim da Vam prenesem i moju želju kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da gradimo iskrene odnose sa SAD-om, poštujući Vas i Vašu politiku da se ne miješate u unutrašnje stvari drugih zemalja i da podržavate doktrinu patriotizma u cijelom svijetu, čime pokazujete svoju opredijeljenost i podršku slobodnom izražavanju volje svih građana.

Uvjeren sam da će SAD i BiH nastaviti da razvijaju saradnju i odnose koji će doprinijeti prosperitetu i stvaranju dugoročne stabilnosti na području Zapadnog Balkana.