Predsjedništvo BiH

Dodik čestitao Trumpu: Želimo graditi iskrene odnose

Objavljeno: 03.07.2019. u 13:06

Uvjeren sam da će SAD i BiH nastaviti da razvijaju saradnju i odnose koji će doprinijeti prosperitetu i stvaranju dugoročne stabilnosti na području Zapadnog Balkana, poručio je Dodik

Milorad Dodik

FOTO: FENA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu Trumpu u povodu Dana nezavisnosti. Njegovu čestitku prenosimo u cijelosti:

Vama i građanima Sjedinjenih Američkih Država upućujem iskrene čestitke u povodu nacionalnog praznika - Dana nezavisnosti.

Donošenje Deklaracije o nezavisnosti 4. jula 1776. godine, kojom je proglašena nezavisnost od Velike Britanije, od velikog je značaja ne samo za Sjedinjene Američke Države, već i za sve narode, koji poštuju trajne civilizacijske vrijednosti kao što su sloboda, jednakost, pravo na život i demokratski poredak.

Želim da Vam prenesem i moju želju kao predsjedavajućeg Predsjedništva BiH da gradimo iskrene odnose sa SAD-om, poštujući Vas i Vašu politiku da se ne miješate u unutrašnje stvari drugih zemalja i da podržavate doktrinu patriotizma u cijelom svijetu, čime pokazujete svoju opredijeljenost i podršku slobodnom izražavanju volje svih građana.

Uvjeren sam da će SAD i BiH nastaviti da razvijaju saradnju i odnose koji će doprinijeti prosperitetu i stvaranju dugoročne stabilnosti na području Zapadnog Balkana.

 

Izvor:   Faktor

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije