open-navfaktor-logo
search
Osuo paljbu
Dodik: Britanski ambasador je nazvao PDP i rekao im "izađite i recite da ste pobijedili"
Predsjednik SNSD-a i kandidat za predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik boravi u Budimpešti gdje se susreo sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.
13.10.2022. u 16:17
get url
text

VEZANI TEKST - Počelo ponovno brojanje glasova za predsjednika i potpredsjednike RS-a, Arnautović objašnjavao zašto su to naredili

U izjavi za RTRS govorio je osim o sastanku sa Orbanom i o ponovnom brojanju glasova za predsjednika/potpredsjednika RS-a koje je danas počelo u Zetri. Opozicija u RS-u, zajedno sa CIK-om i zapadnim ambasadama, poručio je on, čini sve kako bi urušili Republiku Srpsku.

- Sav proces hoće da dovedu u pitanje. Oni su izmislili da nešto nije u redu. Neki očigledno imaju zle i loše namjere za Republiku Srpsku. Žele da RS bude problem. Spremni su da poziciju Republike Srpske dovedu do toga da ona bude urušena. Ona takva treba Zapadu i Njemačkoj. Trivićka i drugi su na fonu njemačke politike, a ne na fonu politike RS-a, što je jasno. Ja sam veliki pojednik. SNSD je veliki pobjednik. Na parlamentarnom nivou imamo 30 odsto više glasova nego sva opozicija zajedno. Član Predsjedništva iz naše partije, naše koalicije, je apsolutni pobjednik. SNDS je za Parlament BiH dobio najviše glasova u cijeloj BiH. Sve su to stvari koje pokušavaju minimizirati zato što je u jednom trenutku britanski ambasador pozvao u kancelariju PDP i rekao izađite i recite da ste pobijedili, pa ćemo dalje gledati šta ćemo - naveo je on. 

VEZANI TEKST - SNSD tvrdi da Milorad Dodik vodi, PDP već slavi pobjedu Jelene Trivić

Dodik je komentarisao i jučerašnju izjavu predsjednika CIK-a Suada Arnautovića, a povodom glasačkih listića iz Doboja.

- On je raspložen negativno prema Republici Srpskoj, on ganja osvetu. To je špekulant. On je poslušnik kojem je neko doturio informaciju i rekao reci to i to. To dolazi od strane britanske ambasade i ostalih koji nju podržavaju. Saznali smo i kontakte i razgovore i odlaske koji su se vodili. Ovo je pokušaj potpune destabilizacije. Hoće da izazovu revoluciju. Ako hoće borbu imat će je. Predsjednik CIK-a, taj lažov, ne znam kako može da ostane na toj funkciji nakon svega. CIK je oteo nama pravo da proces izbora provodimo u Republici Srpskoj. Oni su nama namjerno oteli izbore. Šta ima komisija u Sarajevu sa izborima za Narodnu skupštinu RS-a, šta ima komisija u Sarajevu sa izborima za predsjednika Republike Srpske, to ćemo vraćati u narednom periodu - poručio je Dodik.  

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.