open-navfaktor-logo
search
Oštrije mjere
Dodik: Ako budemo morali, uvest ćemo policijski sat od 24 sata
Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik pozvao je danas građane entiteta RS da poštuju mjere za spriječavanje širenja koronavirusa kako ne bi bio uveden policijski sat od 24 sata, odnosno cjelodnevno.
09.04.2020. u 14:51
get url
text

Dodik je zamolio građane da budu odgovorni i učine sve, kao i prethodnih pet sedmica, da ostanu disciplinovani i spriječe širenje virusa.

- Svi smo usmjereni ka tome da spriječimo širenje i ekspanziju virusa i zato su preduzete mjere da bi se smanjio socijalni kontakt. Mislimo da ne smijemo da popustimo sa stanovišta discipline i ako budemo morali, uvest ćemo policijski sat od 24 sata - rekao je on za RTRS.

Istakao je da bi na svim graničnim prijelazima u BiH trebalo da budu uspostavljeni karantini.

Najavio je da danas na banjalučki aerodrom stiže prvi od tri aviona pomoći iz Rusije za sprečavanje širenja COVID-19.

- Obratio sam se ranije sa zahtjevom da nam pomogne Ruska Federacija i razgovarao s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejom Lavrovim - rekao je Dodik.

Najavio je da u RS iz Rusije dolazi ukupno 25 ljudi, od čega je 15 ljekara i medicinskih sestara koji će pomoći u pogledu liječenja.

- Devet je osoba koje će vršiti dezinfekciju otvorenog prostora i dolaze sa tri vozila specijalizovana za taj posao i s njima dolazi dezinfekcioni materijal i sav drugi medicinski materijal neophodan za rad njihovih timova - rekao je Dodik i zahvalio za pomoć ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu.

Tvrdi da u RS-u nema zloupotrebe vanrednog stanja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.