open-navfaktor-logo
search
Sutra nova finala
Dodijeljene prve medalje za državne predstavnike Sportskih igara mladih
Prva smjena finalista danas napušta glavni grad Bosne i Hercegovine, a u Sarajevo stižu finalisti odbojke, odbojke na pijesku, šaha, tenisa, stonog tenisa i rukometa
05.08.2019. u 14:38
get url
text

Devete Sportske mladih na finalnom takmičenju u Sarajevu dobile su prve pobjednike i predstavnike BiH za Međunarodno finale igara u Splitu.

Svečana dodjela medalja održana je u nedjelju u dvorani Mojmilo, a na postolja su se popeli dječaci i djevojčice koji su se pokazali kao najbolji u fudbalu za kategoriju 2008. godište i mlađi te 2004. godište i mlađi, u obje konkurencije, kao i košarkaši za kategoriju 2003. godište i mlađi, također u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Posebno zanimljiva bila je finalna utakmica takmičenja u fudbalu za stariju kategoriju u kojoj su se sastale ekipe "Samba" iz Sarajeva i "Kost i koža" iz Banovića. U konačnici, pobjedu su ostvarili dječaci iz Banovića ali su svoju radost podijelili sa protivničkom ekipom te istakli da su svi oni pobjednici.

{$galerijaFotografija}

Prije uručenja medalja najboljima, odigrane su i finalne utakmice Sport Cupa takmičenja u košarci, a pred punom dvoranom Mojmilo, slavile su ekipe "Žuta podmornica" iz Zenice u ženskoj, i "Marsovci" iz Bratunca u muškoj konkurenciji.

Prva smjena finalista danas napušta glavni grad Bosne i Hercegovine, a u Sarajevo stižu finalisti odbojke, odbojke na pijesku, šaha, tenisa, stonog tenisa i rukometa.

Svečana dodjela medalja za drugu smjenu finalista planirana 6. augusta u dvorani Mojmilo, a takmičenja počinju danas u 16 sati u dvorani Gimnazije Dobrinja, SRC Halilovići te dvorani Mojmilo.

01.jpg
1 od 19
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.