open-navfaktor-logo
search
Suživot
Dobrosusjedski odnosi: Džematlije Donje Obodnice podržale izgradnju objekta na katoličkom groblju
Imam u džematu Donja Obodnica Sanel efendija Hodžić i član Džematskog odbora iz Šabana Hasib Šabanović posjetili su u prošli petak Župu Breške i tom prilikom uručili novčanu donaciju Blaški Jukiću, kao znak podrške izgradnji pomoćnog objekta na katoličkom groblju Breške.
26.11.2020. u 08:22
get url
text

U ime Župe i paroka Marka Antića, prakantor Blaško Jukić je zahvalio na podršci džematlijama Donje Obodnice, prenosi Medžlis Islamske zajednice Tuzla. Međureligijska saradnja džemata Donja Obodnica i Župe Breške traje decenijama.

Svježa su sjećanja kada su komšije katolici, prije dvadesetak godina, podržali izgradnju džamije u Donjoj Obodnici. Župa i njeni članovi su podržali otvorenje džamije u Šabanima 2017. godine, zatim su dali doprinos u rekonstrukciju imamske kuće 2019. godine.

U znak dobre komšijske saradnje, kada je to potrebno, džematlije Donje Obodnice, Šabana i Kamenjaša se odazivaju i podržavaju aktivnosti Župe Breške. Istina je da su to simbolički iznosi u novcu sa obje strane, ali su znak poštovanja i suživota ovih vjerskih zajednica na ovom prostoru.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.