Srijeda, 27.09.2023.
FOTO: Muhidin Živojević

Dobrinja: U stanu ubijena pripadnica GP BiH, ubica u bijegu

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je za Faktor da je PS Dobrinja u 16 sati i 20 minuta obaviještena da se u stanu u naselju Dobrinja nalazi tijelo ženske osobe srednjih godina

U sarajevskom naselju Dobrinja, u ulici Ramiza Salčina 87 u stanu na trećem spratu danas u poslijepodnevnim satima pronađeno je tijelo ženske osobe.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić kazao je za Faktor da je PS Dobrinja u 16 sati i 20 minuta obaviještena da se u stanu u naselju Dobrinja nalazi tijelo ženske osobe srednjih godina. Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć u 16.40 sati konstatovala je smrt ženske osobe. Mrtvozornik se, kako nam je rekao Hadžiabdić, nije mogao izjasniti o uzroku smrti. 

Obzirom da se sumnja na nasilnu smrt, policija je odmah izašla na teren i tek nakon obavljenog uviđaja znat će se više detalja o ovom slučaju. 

Portparolka Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčić za Faktor je izjavila da je u toku uviđaj koji se obavlja pod nadzorom dežurnog tužioca ovog tužilaštva. Zvanično je potvrđeno da se radi o ubistvu i traga se za osumnjičenim. Izdata je naredba za obdukciju tijela, nakon koje će se znati tačan uzrok smrti. Identitet ubijene u ovoj fazi istrage još se ne može zvanično potvrditi.

Prema nezvaničnim informacijama ubijena je pripadnica Granične policije BiH I. F. Ubica S.B. je u bijegu. 

Tijelo je pronašla kćerka. Prema nezvaničnim informacijama ne zna se kada je žena ubijena, a po vratu su pronađene ubodne rane. 

Faktor pratite putem aplikacija za Android i iOS.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter.
Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected].
Vezani tekstovi
Više iz kategorije
Najnovije Najčitanije Na vrh