open-navfaktor-logo
search
Selo Zoranovići
Dobri ljudi im pomogli: Konačno kraj mukama, Jablanka i Zoran dobili pitku vodu
Jablanka i Zoran Vučić iz sela Zoranovići podno Igmana i Bjelašnice više neće morati pješačiti kilometrima po pitku vodu.
08.02.2021. u 20:05
get url
text

Godinama ovaj bračni par muku muči sa nedostatkom vode za piće i za svakodnevne potrebe. Dobri ljudi, zajedno sa humanitarnom organizacijom Pomozi.ba su više puta osiguravali cisterne sa vodom, ali se ovoga puta konačno nazire kraj njihovim mukama sa vodom.

Tokom proteklih nekoliko mjeseci radilo se na izgradnji bazena za pitku vodu, te su radovi uspješno privedeni kraju.

VEZANI TEKST - Zoran i Jablanka nadomak Sarajeva žive bez struje i vode: Zimi topimo snijeg i prokuhavamo da bi pili

Vučići su dobili vodu i ne skidaju osmijeh sa lica.

- Želimo se iskreno zahvaliti Vatrogasnom društvo Vogošća koji su se odmah odazvali našem pozivu i molbi da se Jablanki i Zoranu bazen napuni vodom. Ova donacija nam je svima od velikog značaja i sretni smo što smo i ovaj dio završili prije snijega i zahlađenja koje se očekuje u narednim danima, zahvaljujući ljudima velikog srca iz VD Vogošća, koji su izrazili želju da nam budu podrška i u narednim akcijama – kažu iz Pomozi.ba.

Podsjećamo, šezdesetogodišnji supružnici jedini su stanovnici predjela koje se nalazi iznad sela Zoranovići, pored puta ka Bjelašnici i Igmanu. Godinama žive u teško pristupačnoj i trošnoj kućici, bez struje i vode. Nemaju nikakva primanja, a žive od onoga što uberu, zasade ili prodaju.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.