open-navfaktor-logo
search
Pred duel sa Švedskom
Dobre vijesti iz Valencije: Lojo očekuje da će sve igračice biti spremne za sutrašnju utakmicu
Ženska košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra igra najvažniju utakmicu na ovogodišnjem Eurobasketu, a protivnik našoj selekciji je Švedska.
25.06.2021. u 16:08
get url
text

Nakon poraza u četvrtfinalu od favorizovane Francuske naš tim se iz Strasbourga preselio u Valenciju, gdje se sutra od 12 sati sastaje sa Šveđankama.

Ova utakmica od izuzetne je važnosti za izabranice selektora Gorana Loje zbog činjenice da nas vodi u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo.

- Što se tiče sutrašnje utakmice protiv Švedske, to je ukupno za nas šesta utakmica na ovom prvenstvu i ujedno posljednja. Ukoliko pobijedimo Švedsku, izborili smo plasman na kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo koje će se održati u februaru - kazao je Lojo, te dodao:

- Jučer smo imali dan odmora, analizirali smo reprezentaciju Švedske i radi se o jednoj kvalitetnoj ekipi koja igra agresivnu odbranu i brzu košarku. Mi ćemo nastojati da zaustavimo njihove najkvalitetnije igračice, i stavimo pod kontrolu.

Za razliku od utakmice sa Francuskom, kada nije mogao računati na povrijeđenu Maricu Gajić, "coach" našeg nacionalnog tima očekuje da će za sutrašnji meč moći računati na sve igračice.

- Ja očekujem da će sve djevojke biti spremne za sutrašnji susret i da ćemo uz maksimalan pristup i zalaganje, kakvo smo pokazali tokom cijelog prvenstva, uspjeti ostvariti povoljan rezultat - rekao je selektor BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.