open-navfaktor-logo
search
Zmajevi počeli pripreme
Doborac: Da ne vjerujemo u iznenađenja, ne bismo se ni okupljali
Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas počinje pripreme za predstojeće utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.
10.10.2022. u 10:15
get url
text

Novi selektor Irfan Smajlagić prvog dana neće imati sve Zmajeve na okupu, a kako je novinarima referirao član stručnog štaba Damir Doborac, do kraja dana ekipi će se priključiti rukometaši koji su u nedjelju igrali utakmice (Adin Faljić, Edin Klis, Nebojša Bojić i Marko Panić).

Doborac smatra da je u predstojećim mečevima bitno da rukometaši BiH budu fokusirani na sebe, a što se tiče izostanka braće Burić, tabora rukometnih Zmajeva poručili su da nema nikakvih nesuglasica.

Podsjetimo da su Benjamin i Senjamin Burić na širem spisku, a zbog lakših povreda neće doći na okupljanje.

Rukometaše BiH 13. oktobra čeka gostovanje kod Slovenije, a tri dana poslije u Sarajevo dolazi Crna Gora.

- Iznenađenja su moguća. Te utakmice su stvar dana, trenutne forme, koncentracija. Danas svi igraju, svi trče. Da ne vjerujemo u iznenađenja, ne bismo se ni okupljali niti radili svoj posao - rekao je Doborac.

Doborac je kazao da ga raduje povratak Marka Panića, koji u posljednje vrijeme nije bio dio Zmajeva zbog odnosa s bivšim selektorom Ivicom Obrvanom.

- Svaki kvalitetan igrač je dobrodošao.  Panić je dio reprezentacije dugo godina. Raduje nas njegov povratak - smatra Doborac.

Iskusni Alen Ovčina mišljenja je da Zmajevi imaju kvalitet koji trebaju dokazati, kao i da reprezentacija BiH ima lijepu budućnost.

Golman Admir Ahmetašević imat će zadatak da među stativama nadomjesti izostanak Benjamina Burića.

- Golmana kalibra Benje Burića jako je teško zamijeniti. Konkurišemo Hodžić, Bojić i ja. Ne bježim od te uloge da pokušam, da dam mamksimum. Uvjeren sam u svoj rad, spreman sam da odradim posao koji se očekuje od mene - rekao je Ahmetašević.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.