open-navfaktor-logo
search
Doboj
Dobojlija predat Tužilaštvu zbog pokušaja ubistva: Suprugu ubo nožem u stomak
Đorđo N. se sumnjiči da je svoju suprugu nožem ubo u stomak i posjekao je po ruci
11.09.2019. u 09:14
get url
text

Pedesetpetogodišnji Đorđo N. sa područja Doboja predat je u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Doboju zbog sumnje da je pokušao ubiti svoju suprugu, potvrđeno nam je iz Policijske uprave Doboj.

Kako nezvanično saznajemo, Dorđo N. i njegova četiri godine mlađa supruga su živjeli zajedno u jednom selu nedaleko od Doboja. On je, navodno, bio nasilan prema svojoj supruzi, zbog čega ga je ona otišla kod svog sina.

Međutim, Đorđo N. najvjerovatnije to nije mogao podnijeti, te je došao pred kuću u kojoj stanuje sin i suprugu zatekao ispred štale, gdje ju je nožem ubo u stomak, te posjekao po ruci. Sin za to vrijeme, prema nezvaničnim informacijama, nije bio kući.

Sve to je vidjela komšinica, koja je nesretnu ženu odvela u Dom zdravlja u Doboju, kako bi joj sanirali povrede i ukazali ljekarsku pomoć. Nakon ukazane prve pomoći, žena je prevezena u dobojsku bolnicu gdje je zadržana na liječenju, a slučaj je prijavljen policiji. 

Đorđo N. je uhapšen, a uviđaj na mjestu događaja obavili su policajci Policijske stanice Doboj 2, zajedno sa dežurnim tužiocem dobojskog Okružnog tužilaštva. 

Kako je saopćeno iz PU Doboj, protiv osumnjičenog Tužilaštvu je podnesen izvještaj za krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.