Iz Policijske uprave Doboj su, navodeći inicijale osumnjičenog, saopćili da je on uhapšen u noći sa petka na subotu oko 1.30 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Nesretna žena, sa povredama opasnim po život najprije je zbrinuta u dobojskoj bolnici, a potom prevezena u UKC RS-a u Banjoj Luci, gdje je zadržana na liječenju.

Kako nam je jutros rečeno iz te zdravstvene ustanove, pacijentica je u Urgentnoi centar UKC-a primljena u subotu i hospitalizirana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Prema riječima dr. Dragana Rakanovića, načelnika Klinike, žena je primljena sa povredama grudnog koša i trbuha.

- Operativno je zbrinuta u Opštoj Bolnici "Sveti Apostol Luka" u Doboju, a zatim i u našoj ustanovi. Priključena je na aparate za mehaničku ventilaciji i životno je ugrožena. Sve dalje prognoze u vezi njenog zdravstvenog stanja su neizvjesne - kazali su nam iz UKC-a RS-a.

Iz PU Doboj su kazali da je alkotestiranjem osumnjičenog kod njega utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,26 promila.

Nezvanično saznajemo da je on policiji tvrdio da se radilo o nesretnom slučaju, te da nije imao namjeru povrijediti suprugu.

Iz dobojske policije navode da je u toku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.