open-navfaktor-logo
search
Tvrdi da nije namjerno
Dobojlija pijan iz lovačke puške ranio suprugu, nanio joj povrede opasne po život
Dobojska policija uhapsila je tridesetjednogodišnjeg Danka M. sa područja tog grada, zbog sumnje da je iz lovačke puške pokušao ubiti svoju pet godina mlađu suprugu Anđelku.
31.10.2022. u 10:03
get url
text

Iz Policijske uprave Doboj su, navodeći inicijale osumnjičenog, saopćili da je on uhapšen u noći sa petka na subotu oko 1.30 sati zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Nesretna žena, sa povredama opasnim po život najprije je zbrinuta u dobojskoj bolnici, a potom prevezena u UKC RS-a u Banjoj Luci, gdje je zadržana na liječenju.

Kako nam je jutros rečeno iz te zdravstvene ustanove, pacijentica je u Urgentnoi centar UKC-a primljena u subotu i hospitalizirana je u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje.

Prema riječima dr. Dragana Rakanovića, načelnika Klinike, žena je primljena sa povredama grudnog koša i trbuha.

- Operativno je zbrinuta u Opštoj Bolnici "Sveti Apostol Luka" u Doboju, a zatim i u našoj ustanovi. Priključena je na aparate za mehaničku ventilaciji i životno je ugrožena. Sve dalje prognoze u vezi njenog zdravstvenog stanja su neizvjesne - kazali su nam iz UKC-a RS-a.

Iz PU Doboj su kazali da je alkotestiranjem osumnjičenog kod njega utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,26 promila.

Nezvanično saznajemo da je on policiji tvrdio da se radilo o nesretnom slučaju, te da nije imao namjeru povrijediti suprugu.

Iz dobojske policije navode da je u toku utvrđivanje svih okolnosti ovog događaja.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.